Hi allemaal,

Nogmaals, super leuk dat jullie gister de tijd hadden genomen om mee te doen aan onze pubquiz! Wij vonden het enorm leuk om dit voor te bereiden en dan uiteindelijk ook uit te mogen voeren. De vele ingezonden foto’s (en zelfs een epische video!) maakte het helemaal geslaagd (zie bijlage voor een selectie gezichtloze foto’s).

 Hierbij nog even een korte samenvatting van alle rondes.

Toen wij de chat na afloop van de eerste ronde lazen, waren we even bang dat deze misschien toch iets te lastig was en mensen boos weg zouden gaan. Echter wisten jullie gemiddeld meer dan de helft van de vragen correct te beantwoorden en wist team Queue er zelfs negen! De lastigste vraag bleek het jaar waarin onder andere Google Maps lanceerde (2005), de makkelijkste vraag was welk sportmerk vernoemd is naar de godin van de overwinning (Nike).

De muziekronde die daar op volgde, ging erg goed. Er waren veel teams die ieder fragment geheel of in ieder geval deels goed hadden. Santana en De jeugd van tegenwoordig herkenden jullie het best. De meest creatieve titels die wij voorbij zagen komen waren o.a. ‘Mama was a rolling stone’ en Elvis Presley’s ‘Don’t be cool’. Team Zomibo pakten hier de meeste punten.

Vrijwel iedereen wist (of gokte?) dat La Tomatina in Spanje wordt gehouden en dat je niet kunt niezen tijdens het slapen. Ernie vindt het wel jammer dat de meesten van jullie dachten dat hij wenkbrauwen heeft. Team Vissertjes mag zich de kampioen nutteloze weetjes noemen.

De fotoronde was veruit de moeilijkste hebben wij gemerkt. Alleen de pastinaak konden jullie allemaal goed herkennen. In het hoge Noorden van team Queue zijn de meeste van deze groenten gelukkig nog lang niet vergeten. Zij hadden de beste score en wisten zelfs als enige postelein te herkennen.

Ronde vijf leverde maar liefst 5(!) perfecte scores op. Op een paar krabben met vier poten en Tom Hanks met 9 oscars na lag deze ronde jullie erg goed. De gemiddelde score was namelijk 7!

Ook de laatste ronde was erg goed gemaakt en had dus misschien nog wel iets moeilijker gekund. Britney is trots op jullie muziekkennis. Zowel team Koedie Koenie Club als team West Friesland for life pakten de volle score.

Welke ronde en/of vraag vonden jullie het leukst? Deze eerste keer was natuurlijk een beetje proberen in vele opzichten, dus hoe kunnen we de pubquiz de volgende keer nóg leuker maken? Zouden jullie het leuk vinden om nog eens mee te doen, bijvoorbeeld op zaterdag 2 mei?

Nogmaals bedankt en wie weet tot snel!

Atossa en Michael

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.