Google Analytics 4

Maatwerk Google Analytics 4 afgestemd op jouw bedrijf
Google Analytics 4 vervangt Universal Analytics (stopt per 1 juli!)
✓ Flexibel inzetbare ondersteuning wanneer het uitkomt

Wat is en kan Google Analytics 4 eigenlijk?

Google Analytics is een zeer krachtige tool die websitebeheerders in staat stelt het gedrag van websitebezoekers te analyseren en hier vervolgens optimalisaties op af te stemmen. Google ontwikkelt deze tool doorlopend, met als meest recente versie Google Analytics 4.

Google Analytics 4 geeft onder andere antwoord op de volgende vragen:

 • Hoeveel bezoekers kwamen er op mijn website?
 • Via welke kanalen kwamen de bezoekers op mijn website?
 • Welke pagina’s bezochten de bezoekers op mijn website?
 • Welke producten en categoriën werden er bekeken?
 • Waar haken de bezoekers op mijn website af?
 • Waar zochten de bezoekers op mijn website naar?
 • en nog veel meer..

Daarnaast werkt Google Analytics 4 perfect samen met Google Ads om advertenties te optimaliseren en met Google BigQuery om nóg geavanceerdere analyses uit te voeren. En het mooiste van alles? Google Analytics 4 is gratis. Het moet alleen even op de juiste manier geïnstalleerd worden. Dit heb ik al bij heel veel bedrijven gedaan en is dus relatief snel en daardoor goedkoop te doen.

Wanneer is Google Analytics 4 ondersteuning nodig?

Maakt jouw website alleen nog gebruik van Universal Analytics? Stap dan zo snel mogelijk over naar Google Analytics 4, want:

 • Universal Analytics stopt per 1 juli 2023 met data meten en historische data zal vanaf 1 januari 2024 zelfs worden verwijderd.
 • Hoe eerder je overstapt, hoe eerder je begint met data meten. Dit is essentieel wanneer je cijfers wilt vergelijken met het jaar ervoor.

Heeft jouw website een automatisch Google analytics 4 upgrade gekregen? Grote kans dat er een aantal dingen alsnog handmatig moeten worden gedaan, zoals:

 • Instellingen aanpassen als data retentie, traffic filtering, en cross domain tracking
 • Events meten die specifiek zijn voor jouw website als contactformulieren en belangrijke buttons.

Maakt jouw website nog helemaal geen gebruik van Google Analytics? Overweeg dan om deze te laten implementeren. Met een kleine eenmalige investering krijg je toegang tot een heleboel waardevolle rapportages en inzichten die ieder moment te raadplegen zijn. Benieuwd naar de belangrijkste voordelen? Bekijk het overzicht verder op deze pagina of plan een geheel vrijblijvend gesprek met mij in.

Hoe ziet de Google Analytics 4 implementatie er uit?

Om de Google Analytics 4 implementatie zo goed en snel mogelijk op te kunnen leveren, heb ik een zeer zorgvuldig proces uitgeschreven. Deze lijkt op het eerste oog misschien ingewikkeld en lang, maar dat valt in de praktijk meestal heel erg mee.

Bij nieuwe samenwerkingen begin ik altijd met een aantal simpele vragen over jouw bedrijf, diens doelen, en verwachtingen. Uit ervaring weet ik dat dit helpt om direct de juiste scope te definiëren en extra werk of teleurstelling achteraf te voorkomen.

Gedetailleerd overzicht van een GA4 implementatie (klik voor uitvergroting)

De belangrijkste voordelen van Google Analytics 4

Google Analytics 4 is al enige tijd te gebruiken en de vervanger van Google Analytics ‘Universal’. Google Analytics 4 biedt meerdere grote voordelen vergeleken met de oorspronkelijke Universal Analytics. Een kleine selectie hiervan zijn de volgende:

 • Samen laten komen van data uit zowel web als app
 • Een geheel nieuw ‘event driven’ data model
 • Meer oog voor privacy van de bezoeker
 • Maakt gebruik van machine learning voor voorspellende analyses
 • Uitstekende integratie met o.a. Google Ads en Googel BigQuery

Ja, ondersteun mij bij het instellen van Google Analytics 4

Ben je overtuigd geraakt van Google Analytics 4 en wil je zo snel mogelijk beginnen met het verzamelen van waardevolle data? Vul onderstaand contactformulier in en ik leg in een persoonlijk en geheel vrijblijvend adviesgesprek graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Jouw digital analytics expert, on demand.​

✓ Flexibel inzetbaar wanneer het jou uitkomt
✓ De beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
✓ Samenwerkingen met de beste experts in het veld

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.